Av Mostafa Elsayed Hussin, egyptisk aktivist og forsker og Zeina Bali, daglig leder, Masahat for Arab Culture in Exile5

«Tirsdag, rett før lysene slås på, skal jeg drikke min siste kopp te i fengsel. Og etter fem dager, når lysene slås på søndag sjette november, skal jeg drikke mitt siste glass med vann. Hva som skjer etter det vites ikke.» Ordene tilhører Alaa Abd El-Fattah, som sitter fengslet i general Sisis Egypt. Forfatteren og programvareutvikleren har sittet fengslet en fjerdedel av livet for ord han har skrevet, og er en av Egypts mest kjente politiske fanger. Siden 2. april har han vært i en delvis sultestreik, tirsdag 1. november startet han en full sultestreik. I morgen, idet Alaa også slutter å drikke vann, ankommer statsminister Jonas Gahr Støre med den norske delegasjonen for å delta på COP27 i Sharm el-Sheikh.

Les på Klassekampen