Av Murhaf Fares

I sin leder 4. mai legger Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen til grunn at Assad-regimet er Syrias «legitime myndighet ifølge folkeretten». Som syrer gjør det vondt å lese denne lederen, særlig i en avis som definerer seg som «venstresidas dagsavis» med et «revolusjonært, sosialistisk grunnsyn». Braanens virkelighetsbeskrivelse stemmer ikke, og han ser fullstendig bort fra kampen syrere kjemper på bakken hver dag. En kamp som ser ut til å forvirre venstresida i Norge, og som synliggjør de ideologiske forskjellene og fallgruvene.

Jeg har levd hele mitt liv under Assad familiens diktatur. Jeg har mistet venner til tortur i Assads fengsel. Syria for meg er dets folk, ikke Russland eller USA, ikke venstreside eller høyreside. For meg er den eneste legitimitet en leder kan ha, den som er gitt av folket. Braanen ser dessverre ikke ut til å ha fått med seg at Assad mistet denne legitimiteten da det syriske opprøret begynte i mars 2011. Han mistet den igjen da han startet en storstilt krig mot sitt eget folk.

Les mer på Klassekampen