campaigns

Vi må gjøre mer for å beskytte sivile i Syria og for å få slutt på krigen. Med mindre vi handler snarlig vil det bli flere flyktninger, flere rekrutter til Den islamske stat (IS) og lignende grupper, og flere uskyldige liv vil gå tapt.

Tammam Azzam

For å redusere lidelsene i Syria må vi beskytte sivile mot regjeringens luftangrep. Ved å stanse disse angrepene vil det internasjonale samfunnet vise alle parter i konflikten at den håndhever resolusjonene som forbyr vilkårlige angrep. Alle parter må forstå at det ikke finnes noen militær løsning på konflikten.I Norge og andre europeiske land etterlyser nå flere en helhetlig strategi – forankret i beskyttelsen av sivile – for å stanse volden i Syria. De etterlyser en «bombingforbudssone». Dette er en begrenset militær handling som vil bidra til å stanse de vilkårlige angrepene på sivile.

Vi ser nå konsekvensene av verdenssamfunnets passivitet overfor Syria: vi opplever den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig, og fremveksten av ekstreme grupper som IS truer ikke bare syrere, men vår egen nasjonale sikkerhet.

Kravet om en bombingforbudssone blir støttet av de upartiske redningsarbeidere i «The White Helmets» (som graver etter overlevende fra bombene), av helsearbeidere på sykehus som regelmessig blir bombet, og av mer enn hundre sivilsamfunnsgrupper som ikke klarer å fungere på grunn av disse vilkårlige angrepene.

Kontakt dine stortingsrepresentanter og be dem om å støtte kravet om en ikke-bombingssone: https://stopthebombs.planetsyria.org/no
NB. Velg Norge for å få en liste over medlemmene av Stortingets utenriks- og forsvarskomité

Les også:

Ubetalt og ubevæpnet redder de hvite hjelmene liv i bomberegnet

Aftenposten: De var snekkere, bakere, studenter og malere før borgerkrigen i Syria brøt ut. Nå risikerer de livet for å redde dem som er blitt rammet av regimets tønnebomber.

Umenneskelige lidelser i Aleppo

Amnesty: Mange sivile i Aleppo forsøker å klare seg under bakken for å komme seg unna de nådeløse luftangrepene fra regjeringsstyrker mot opposisjonskontrollerte områder.

Årets beste bistandsvideo handler om syriske hjelpere

Bistandsaktuelt: Organisasjonen White Helmets i Syria vant prisen for årets beste bistandsvideo på prisutdelingen Radiator Awards.