campaigns

Verdens helseorganisasjon opplyser at alle sykehusene i Øst-Aleppo er ute av drift etter fem dagers bombing fra Russland og den syriske hæren.

Russland og Assads bomber drepte 508 og skadet 1871 sivile i Øst-Aleppo mellom 15. og 24. november, i følge Helsedirektoratet i Øst-Aleppo.

Mens det på morgenen fredag 18. November fantes fem sykehus i drift, var det tre igjen ved kveldstid, og lørdag morgen kunne helsedirektoratet i Aleppo melde at ingen sykehus lenger var i drift. Ett av sykehusene som ble ødelagt var det siste barnesykehuset – den ble bombet mens legene behandlet ofrene fra et klorgassangrep.

Av de 275000 menneskene fanget i Øst-Aleppo er 100 000 barn.

Hver eneste dag opplever de angst og lidelse uten like, og de er spesielt utsatt ettersom det kun er 29 leger igjen som kan behandle dem og deres familier.

Stephen O’Brien, leder for FNs Sentrale humanitære samordningsenhet, sa 26. oktober at ansvaret for beleiringen og den kraftige bombingen av Øst-Aleppo ligger hos Russland og den syriske regjeringen. Han konstaterte at disse vilkårlige angrepene er krigsforbrytelser.

Vi vil aldri kunne si at vi ikke visste noe.

Vårt spørsmål til Norges statsministeren er: Hvilke grep vil du ta for å sørge for at sivile får beskyttelsen og nødhjelpen de trenger?

Vi ber statsminister Solberg innstendig om å:
1. Utøve diplomatisk press på Russland for å få til en umiddelbar stans i bombingen av Øst-Aleppo
2. Jobbe for at Øst-Aleppo får uavbrutt tilgang til nødhjelp
3. Komme med en klar uttalelse om Russlands og Assads krigsforbrytelser i Øst-Aleppo og kreve at krigsforbrytere stilles til ansvar for det de har gjort

Støtt underskriftskampanjen: http://www.underskrift.no/vis/6414/