Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Folkedans og musikk: en flerkulturell reise gjennom kulturarven

June 30, 2017 @ 4:00 pm - 7:00 pm

Free
Et flerkulturelt arrangement på Deichmanske hovedbibliotek sommeren 2017

Utover bøker og malerier er det et bredere kulturelement som ikke fins i et bibliotek eller et galleri. Immateriell kulturarven er like mangfoldig som verdens land er, like variert og fargerikt som tenkesett, levemåter og skikker er.

Den immaterielle arven er for de fleste en kilde til stolthet for å kunne vise tilhørighet til et samfunn og et land, en felles historie og identitet.

Deichmanske hovedbibliotek inviterer deg til et flerkulturelt arrangement som feirer immateriell kulturarv med dans og musikk, bøker og filmer, god mat og godt humør. Arrangementet er i samarbeid med Språk- og kulturfestivalen (foreningen), Den arabiske kvinnlige union i Norge og Syrian Peace Action Centre (SPACE).

Gjennom flott folkedans, fortellerkunst og tradisjonelle sanger fra ulike kulturer, vil våre besøkende få innblikk i ulik og spennende kulturarv man sjelden ellers får se. Vi ønsker også at våre brukere med bakgrunn fra disse ulike landene, får muligheten til hygge seg og bli kjent med hverandre og med bibliotekets tilbud.
Vi viser en egenprodusert reportasje om den historiske og antropologiske bakgrunnen til «dabkeh», en folkedans fra Midtøsten. Det blir også sang og dans, og en historieforteller vil ta oss med til et magisk sted.

Det blir salg av spennende mat fra Midtøsten. Dessuten får du mulighet til å utforske internasjonal litteratur, film og musikk fra vår samling, i tillegg til ulike medier for norskopplæring.

Foto kreditert til: Caracalla Dance Theatre

Details

Date:
June 30, 2017
Time:
4:00 pm - 7:00 pm
Cost:
Free
Event Category:

Venue

Deichman Hovedbiblioteket
Arne Garborgs plass 4
Oslo, 0179 Norway
+ Google Map
View Venue Website