Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Beirut – Underdown. Filmvisning og samtale

August 23, 2020 @ 6:00 pm - 8:30 pm

Det er hardt å være araber og SPACE ønsker velkommen til Underdown filmvisning om livet i Beiruts gater og en samtale med Rana Issa, Antoine Fadel og Khaled Zaza om det som skjer i Beirut nå.

Den 4. august ble Beirut rystet av en voldsom eksplosjon som la byen i ruiner. 2750 tonn med ammoniumnitrat hadde blitt lagret flere år i byens havn, og til tross for at myndighetene kjente til dette, ble det aldri gjort noe med. Dette var siste dråpe for libanesere som lenge har lengtet etter politisk forandring.
«Alle betyr alle» ropes i gatene og symbolske galger er satt opp. Revolusjonen som startet i oktober i fjor lever videre, og målet er at det politiske lederskapet skal falle.

Om filmen

I Sarah Kaskas’ «Underdown» møter vi Abu Hussam, en taxisjåfør som gjør sitt beste for å overleve i Libanons hovedstad Beirut. Abu Hussams drøm er å finne tak over hodet, men fram til det skjer skal han fortsette å sove på gata og kjøre rundt i gatene med røyk sigende fra panseret på bilen. Å drikke øl gir ham noe trøst, for en liten stund. Han forklarer hvorfor han er glad i denne hektiske byen: «Kaoset passer meg, fordi hvis dette landet hadde vært i orden, hadde det vært umulig for meg å drikke og kjøre.»
Et annet sted i byen møter vi den syriske gutten Ali, som har valgt å leve alene på gata. Han elsker havet, og savner Azzam, en kompis som han fortsetter å vente på. Vi møter også Samya, en whiskeydrikkende kvinne som prøver å finansiere en operasjon for sin nesten blinde mor. Akkurat som Abu Hussam og Ali, håper hun også på bedre tider.

Om samtalen

For å diskutere hva som foregår i landet har vi fått med oss Rana Issa, medgrunnlegger av SPACE og assisterende professor på Det amerikanske universitetet i Beirut (AUB), Antoind Fadel, arkitekt og medgrunnlegger av Active Lebanon, og Khaled Zaza, konsulent og forskningsassistent spesialisert i internasjonal rett og menneskerettigheter.

Påmelding

For å reservere billetter registerer du deg her på Facebook eventet og vippser 50 kroner eller mer til 618777. Alle pengene går til Basmeh & Zeitooneh, en organisasjon som opprinnelig jobber med syriske og palestinske flyktninger i Libanon, men som nå også jobber med libanesiske familier som er påvirket av eksplosjonen i Beirut. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål om pengene eller organisasjonen. Du kan lese mer om Basmeh & Zeitooneh her.

 

Supported By

Details

Date:
August 23, 2020
Time:
6:00 pm - 8:30 pm
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1657544567728342/

Venue

Melahuset
Mariboes gate 8
Oslo, 0183 Norway
+ Google Map