Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Aleppo’s Fall

January 23, 2018 @ 7:00 pm - 9:30 pm

Om filmen

Aleppos opprør mot regimet og senere sammenbrudd under massivt bombardement er som et symbol på den arabiske våren. Folket reiste seg i protest mot diktaturet men motstanden var splittet i mange fraksjoner og den klarte aldri stå imot volden fra regimet.

I filmen Aleppo’s Fall reiser den norsk-syriske regissøren Nizam Najjar tilbake til sin hjemby. Bevæpnet med sitt kamera følger han en gruppe sivile som under fanene til The Free Syrian Army griper til våpen for å forsvare seg mot sin egen regjering. Skredderen Haj Khaled, som begynner med å sy flagg til de fredelige demonstrasjonene mot diktaturet, ender som leder av en milits av unge menn med ulike motivasjoner og agendaer.

I kampen mot Assad og Putin på den ene siden, og IS på den andre, forsøker han å holde gruppen samlet og moralen oppe. Filmen følger dem fra de håpefulle dagene, gjennom desperasjon, død og splittelse – inntil byen faller, og de overlevende må flykte.

 

Samtale etter filmen

Hva skjedde i Aleppo? Hvorfor var opposisjonen så splittet? Hva er situasjonen idag for de som måtte flykte fra byen? Hvordan er det å rapportere fra krigen i Syria? Hva får vi vite og hva får vi ikke vite?

DELTAKERE:

  • Nizam Najjar er en norsk-syrisk filmskaper, født og oppvokst i Aleppo. Han har tidligere laget filmen Diary from the Revolution (Dagbok fra revolusjonen) fra krigen i Libya og var regiassistent på den prisbelønte dokumentarfilmen 69 minutter av 86 dager.
  • Waad Al-khateeb er en syrisk journalist og filmskaper som bl.a. rapporterte for Channel 4 under opprøret i Aleppo. Alkateab var en av de siste som forlot byen efter beleiringen. Hun lever i dag i Tyrkia, og følger utviklingen i Syria tett. Hun mottok en Emmy i 2017 for sine reportasjer fra Syria.
  • Rasmus Steen er Programme Manager ved International Media Support (IMS) som jobber med å støtte lokale medier i konfliktområder for å redusere konflikt, styrke demokratiet og fasilitere dialog.
  • Karam Nachar er en syrisk skribent og akademiker. Han er en av grunnleggerne av aljumhuriya.net, en uavhengig mediaplattform som publiserer reportasjer og analyser av konflikten i Syria og regionen. Han underviser i Midtøstenpolitikk ved universitetet Isik i Istanbul.
  • Zeina Bali er fra Syria. Hun bor i Norge og er en av grunnleggerne av Syrian Peace Action Centre (SPACE).

Oslo Dokuemntarkino i samarbeid med Fenris Film, Stray Dog Productions, IMS og SPACE.

Details

Date:
January 23, 2018
Time:
7:00 pm - 9:30 pm
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Cinemateket
Dronningens gate 16
Oslo, Oslo 0105 Norway
+ Google Map
View Venue Website