Det er med stor glede at Masahatfestivalen 2024 presenterer den ikoniske libanesisk-amerikanske Hamed Sinno med deres solodebut Poems of Consumption på Riksscenen den 21. september.

Hamed Sinno er tidligere vokalist i det legendariske indie-rock bandet, Mashrou’ Leila. 

Det kritikerroste «Poems of Consumption» er en litterær sangsyklus og en multimediaforestilling som utforsker temaer som ennui, overvåkning, kapitalisme, kjærlighetssorg, boikotter og orientalisme mens komposisjonene setter den harde elektronikaen opp mot en strykekvartetts fantasifullhet. Stykket ble fremført på Londons Barbican Centre i juli 2023. Delvis inspirert av Mark Fishers “Capitalist Realism”, bruker Sinno poesi skrevet som produktanmeldelser på nettbutikken Amazon for å uttrykke følelser rundt den øyeblikkelige tilfredsstillelsen som følger med netthandel og overforbruk. 

Hamed vil opptre sammen med en norsk strykekvartett:

  • Magnus Boye Hansen (fiolinist)
  • Jon Mehus (fiolinist)
  • Bendik Bjørnstad Foss (bratsjist)
  • Inga Byrkjeland (cellist)

Hamed Sinno er komponist, forfatter og kunstner. Deres research bruker fremføring for å utforske stemmen og digital vokalitet som sted for politisk forhandling. Sinno skriver og foreleser om populærkultur som engasjert praksis. De var tekstforfatter og vokalist for Mashrou’ Leila fra 2008-2022. Deres debut i fulllengde opera, Westerly Breath, var under utvikling ved The Industry Los Angeles, og åpnet på New York Met Museum januar 2024. Deres solodebut, Poems of Consumption, åpnet på Londons Barbican Centre i juli 2023.