Danske myndigheter vil tvangsutsende syriske flyktninger til Damaskus og områdene rundt, til tross for at FN sier det ikke er trygt.

Flere hundre syrere har fått varsel om at de ikke vil få fornyet oppholdstillatelsen i Danmark fordi danske myndigheter mener de kan returnere til hjemlandet sitt. Selv om bombene ikke lenger faller i hele Syria betyr ikke det at Syria er trygt.

Assad regimet, som sitter med makten, fortsetter med undertrykkelse og tortur av dem de anser som opposisjonelle. Dem som flyktet fra regimet har ingen garanti for sin sikkerhet hvis de blir returnert.

Danmark viser mangel på respekt for internasjonal lov og prinsippet om at ingen skal returneres til tortur eller forfølgelse. Masahat protesterer i dag sammen med syriske organisasjoner i hele Europa for å si at Syria ikke er trygt

-Sted: Danmarks ambassade, den 16 juli, kl. 13.00