Protest in Movement (Protest i bevegelse) har gitt oppdrag til fremtredende kunstnere for å skape tre kunstverk som vil pryde det offentlige rommet i Norge under årets Masahat-festival. Disse verkene, som inkluderer videokunst, sørgekarneval og lydinstallasjoner, reflekterer ulike tilnærminger til temaet offentlig rom og kollektiv erfaring. 

I år legger festivalen særlig vekt på å utforske temaet protest gjennom kunst. Hovedfokuset til festivalen vil bli Palestina og dets naboland: En hyllest til arabiske kulturpraksiser i litteratur, film, musikk og mat. 

Høydepunkter og spesielle arrangementer fra programmet inkluderer: 

  • Videokunst for Palestina: En serie med videoer som vil bli vist på bygninger rundt om i Oslo, produsert av kunstnerne Islam Shabana fra Egypt, Mira Adoumieh fra Libanon og Norge samt Video Traces for Palestine. Disse videoene vil igjen bli vist på Masahat Screens på Vega Scene 22. September.
  • Lansering av “Song of Anemones” av Farah Azrak: Dette unike sørgeverket vil bli fremført først under demonstrasjonen, den 20 sept , og igjen i et lenger format dagen etter på Grønlandsleiret.
  • Lydinstallasjon med den palestinske kunstneren Samia Halaby regissert av Helle Siljeholm og Ingri Fiksdal.

For å fremheve og styrke budskapet om solidaritet med Palestina, samarbeider Masahat med politiske aktivister, inkludert Palestinakomiteen i Norge. 

Gjennom disse kunstneriske oppdragene og arrangementene understreker Masahat viktigheten av å fremme kunstneriske uttrykk som middel for politisk engasjement og sosial endring. 

Masahat samarbeider i år med Kunsterneshus, Kunstnerforbundet, Interkulturelt museum, Melahuset, Sentralen, Deichman Tøyen, Gamle Munch, Prio, UiOs Senter for Midtøsten of Islam Studier, Riksscene. Vi har fått økonomisk støtte av KORO, Fritt Ord, Kulturrådet, Sparebankstiftelsen DNB og Oslo Kommune.